ABOUT US

Global Stories producerer research-baseret scenekunst og udforsker de socio-politiske realiteter i vores nye ”flade verden”. Vi undersøger de dilemmaer, der opstår i en tid præget af kulturelle nybrud, nye livsstilsvalg og hurtigt tippende magtbalancer – dilemmaer, som vi alle er en del af, og som kalder på vores dybeste engagement. Vi vil røre hjerterne, skærpe den kritiske tanke og styrke vores orientering som globale medborgere.

I et anfald af galopperende storhedsvanvid og kølig omtanke, deler vi nye territorier med vores publikum. Vi producerer scenekunst, dokumentar, udstillinger og undervisning. Vi baserer vores produktioner på aktuelle temaer, og vi allierer os med danske og internationale eksperter, lokale og globale netværk af kunstnere, co-producenter, NGO’er og minoritetsorganisationer. Vi rejser ud for at møde de mennesker, der lever fortællingerne, og inviterer dem til at være en del af processen.

2016/2017:
Intenst arbejde med somalisk diaspora, somalisk kultur og musik og samarbejde med en række fantastiske unge somaliere i hele Skandinavien. Udover forestillingen I AM ALSO SOMALIA (premiere februar 17) har vi afholdt workshops og readings i samarbejde med teatre i Oslo og Malmø. Vores performance lecture om kommercielt rugemoderskab, MADE IN INDIA har spillet på bl.a. FNs Women Deliver konference i København, festival i Venedig og i Cape Town. En udstilling med broderierne og video fra et hostel for rugemødre i Anand (IN) blev præsenteret på Nationalmuseet i København i perioden fra maj til ultimo 2016. Mangfoldighedsprojektet MED ANDRE ØJNE som Global Stories har udviklet og produceret siden 2011 præsenteres og administreres fremover af Living Institute.

 I efteråret 17 skal vi på Gl. Holtegaard og lave workshops for unge i forbindelse med udstillingen Kolonihistorier- Magt og Afmagt.

_RFS2414-2